Hajó Magazin

2012. június

4Bartha Ferenc
1943-2012

Megdöbbenéssel fogadta a vitorlás társadalom Bartha Ferenc tragikus halálhírét. Halála a Kereked Vitorlás Klub tagsága számára megrendítô volt, mi nem egy tagunkat, hanem a klub alapítóját és tiszteletbeli elnökét vesztettük el.

Személyiségével, segítôkészségével nagy tiszteletet vívott ki. A hozzá fordulókon segített, de ezzel soha nem kérkedett és szerényen a háttérben maradt.
Emlékét tisztelettel és barátsággal megôrizzük!

Grofcsik János, Hajek Ferenc, Kőváry István

Az MVSZ új Örökös Tagjai

 

4A 2012. május 17-i MVSz közgyulés 2. számú határozata (egyhangú igen): A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége az MVSz Örökös Tiszteletbeli Tagja címben részesíti: dr. Grofcsik Jánost, Hajek Ferencet, Kôváry Istvánt.

60 nap a londoni olimpiai játékokig

Kudarc és siker

4Sokféleképp lehet lemaradni egy gyôzelemrôl. Például úgy, ahogy Karé Rékának >sikerült

60 nap a londoni olimpiai játékokig

Válogató után

 

4Legutóbb ott tartottunk, hogy lapzárta után kiderült, a válogatót végül - szoros versenyben - Detre Dia nyerte Cholnoky Sárával szemben, így ô utazhat az olimpiára.

60 nap a londoni olimpiai játékokig

Minden hely elkelt

 

4Az olimpiai osztályok 2011. decemberi közös világbajnokságán, Perth-ben az olimpiai indulási jogok háromnegyede volt megszerezhetô. A maradék egynegyed sorsa az idei világbajnokságokon dôlt el. A magyar versenyzôk decemberben három osztályban kvalifikálták magukat. Többen is reménykedtek, hogy az idei lehetôségek valamelyikén még gyarapszik a magyar olimpiai csapat létszáma.

Meglepô isaf döntés

Bye-bye szörf - vagy mégsem?

 

4A sportágat felügyelô Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) nemrégiben hozott döntése alapján a 2016-os olimpiai játékok versenyszámai és hajóosztályai a következôk. Férfi Kiteboarding, nôi kiteboarding, férfi egyszemélyes dingi: Laser, nôi egyszemélyes dingi: Laser Radial, férfi nehézsúlyú egyszemélyes dingi: Finn, férfi kétszemélyes dingi: 470, nôi kétszemélyes dingi: 470, férfi skiff: 49er, nôi skiff: 49er, vegyespáros többtestu: Nacra 17.

Ranglista verseny és Eb válogató

Majthényi Zsombor emlékverseny

 

4Emlékezünk mindannyian, akik ismertük ôt. És minden évben megemlékezik róla az Agárdi Yach Klub is. Vajon lehet-e ezt szebben tenni, mint egy rangos ifjúsági versenyt elnevezni róla? Aligha. A 174 versenyzô versenyzô nagyszeru küzdelmeit látva, sokan arra gondoltunk, hogy Zsombi milyen büszke is lehetne.

2. Musto Kupa - MVSz Klubok Bajnoksága

Nézni is öröm

 

4Nekem a legjobb versenyezni, benne ülni az egyik hajóban, ne adj' isten kormányozni azt. De ha nem lehetek a versenyzôk között, akkor az olyan regattákat jó nézni, mint a Musto Kupa - MVSz Klubok Bajnoksága. Mert öröm látni, ahogy a menôk, illetve a hajókkal vitorlázó csapatok pontosan azt teszik a pályán, amit tenni kell. Mert jók!

2013 - laser világversenyek sorozatban

Közel ezer hajó balatonfüreden

 

4A Balaton Laser Worlds 2013 rendezvény eseményeire cirka kilencszáz versenyzôt, valamint hasonló számú edzôt és kísérôt várnak. Ez a hazai mezônnyel kiegészülve közel ezer vitorlázót jelent. Már ebbôl is kiderül, nem egyszeru a feladat.

Volvo Ocean Race - 8. rész

Telefónica lejtmenetben

 

4Az erô után jöjjön az ész? Ha az ötödik óceáni szakasz Auckland és Itajai között a legkeményebb és legveszélyesebb volt, akkor a hatodik Brazíliától Miamiig a legravaszabb, legidegtépôbb. Április végén Itajai kikötôjében egy fáradt, tépett, öthajósra zsugorodott mezôny várta a folytatást. Ám azóta, a következô szakaszon és kikötôi futamokon a helyzet úgy alakult, hogy félholtnak is érdemes felpattanni, hiszen most, a verseny kétharmadánál a végsô gyôzelem esélye a hatból négy hajónak is adott.

America's cup world series

Európában

 

4Két verseny erejéig Olaszországba költözött az America's Cup World Series. Speciális, olaszos hangulatban, lelkes nézôk tömegei és történelmi hátterek elôtt viaskodtak az AC 45-ös katamaránok. Mindkét versenyen mediterrán oszág csapatai gyôztek. Nápolyban az olasz Luna Rossa, Velencében pedig a francia Energy Team verte az esélyeseket.

8. Magyar Tengeri NAgyhajós Bajnokság

Idén is megrendezik!

4Október 13-20. között rendezik az idei Magyar Tengeri Nagyhajó Bajnokságot. A verseny a Biogradból indul. Elan 340-es osztályban és ORC kategóriában versenyezhetnek a csapatok a Molnár Csaba vezette Sail-ing kft. szervezésében.A részvétel a tavalyinál olcsóbb lesz a Közép-Dalmácia vizein és szigetei között megrendezendô bajnokságon.

 

Korábbi számaink