Hajó Magazin

MVM Asso és Melges 24 bajnokság

A legerősebb nagyhajós osztályok bajnokságai Balatonfüreden

A Koloska Marinában ma délután lesz a díjkiosztó ünnepsége a két legsportosabb nagyhajós osztály bajnoki versengéseinek. Az MVM támogatásával ezen a héten az Asso 99 és a Melges 24 osztályok bajnoki futamaira került sor a Balatonon. Az Asso regatta egyben az osztály idei Európa Kupa versenye.

Szombat estig az Assóban 7, a Melges 24-ben 8 futamot sikerült lebonyolítani. Könnyen lehet, hogy az alább közölt előzetes eredmények leszenek a bajnokságok hivatalos végeredményei is, mivel a verseny utolsó napján az érkező front túl erős szelet is hozott. Mindenesetre e sorok írásakor vasárnap délelőtt a versenyzők a parton várják az egyenlőre bőven harminc csomó felett fújó szél enyhülését.
Pedig különösen a népes 21 hajós Asso osztályban láthatnánk nagy küzdelmet az aranyéremért. Ugyanis hét futam után az összetett versenyben Nyári Zsolt csapata az élen egyetlen ponttal vezet a német Leopold Fricke és a Litkey Farkas vezette csapatok előtt, miközben a negyedik helyen álló Majthényi Szabolcsék hátránya is mindössze négy ledolgozható pont.
Ám a végeredmény valószínűleg ugyanez marad, mert a hírek szerint a szél egyelőre nem gyengül, hanem erősödik.
Asso eredmény 7 futam után (pdf)
A 11 hajós Melges 24 mezőnyben szintén szoros a verseny. Itt Kaiser Kristófék állnak az élen nyolc futam aalapján. Dr. Bujáky Attila csapata 2, Csoltó Ákosék 3 ponttal követik őket a listán.
Melges 24 eredmény 8 futam után (pdf)
A rendező klub honlapja: http://www.mvmse.com/

Korábbi számaink