Hajó Magazin

Izgalmas befejezés

Mégis lett egy zárófutam az Asso 99 és a Melges 24 osztályok bajnokságán

Vasárnap, az utolsó nap az erős szél miatt parti halasztással kezdődött az MVM SE által rendezett Asso 99 és Melges 24 bajnokságokon, az Asso Európa Kupán.

Később a Kerekes Kázmér és Hegedűs Tibor által vezetett versenyrendezőségnek sikerült még egy-egy futamot lebonyolítani mindkét osztálynak.
Assoban az utolsó nekifutás előtt, hét futam után a háromszoros olimpikon és 2010-es Kékszalag győztes Nyári Zsolt által irányított csapat egyetlen pont előnnyel állt az élen a német Leopold Fricke és a Litkey Farkas vezette hajók előtt, miközben a negyedik helyen álló Majthényi Szabolcsék hátránya is mindössze négy ledolgozható pont volt.
Szintén szoros állással vágtak neki az utolsó futamnak a Melges 24-ben versenyzők. Itt az első három helyezettet összesen három pontnyi különbség választotta el.
Az Assoban nagy izgalmak és feketezászlós rajt után a Majthényi Szabolcs vezette Fantomasso megnyerte a futamot, ám Nyári Zsolték a Yuppie-val harmadik helyen értek célba, így megőriztek két pontot előnyükből és magyar bajnokok lettek. A győztes hajót Nyári Zsolt, Kiss Tamás, Szilvási Lilla, Fonyó Károly, Aklan György és Tímár Péter vitorlázta.
Futamgyőzelmével a nyolszoros FD világbajnok Majthényi Szabolcs és csapata utolérte a tízszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas vezette hajót. Pontazonossággal végeztek. Az ezüstérmet Majthényiék kapták, mert egy-egy első helyük mellett a Fantomasso vitorlázóinak két harmadik helyük is volt, míg a Litkey vezette Asso Le Miónak csak egy.
Majthényi Szabolcs a két legerősebb mezőnyt felvonultató nagyhajós osztály bajnokságán két héten belül két bajnoki érmet szerzett, hiszen a 8M OD-ban is dobogóra állhatott.
Melges 24-ben az utolsó futam már nem változtatott a sorrenden. A bajnokok: Kaiser Kristóf, Joó Kristóf, Földesi Gergő és Báti Gábor.

Fotók a verseny honlapján: www.mvmse.com

Korábbi számaink