Hajó Magazin

Vadnai Jonatan Európa-bajnoki pozícióban

Az utolsó előtti nap a Laser 4.7 világbajnokságon

Szombaton a Balaton továbbra is trükkös, irányát és erejét gyakran változtató széllel tette nehézzé a versenyrendezők dolgát a Groupama-OTP Balaton Laser Worlds első eseményén a Laser 4.7 ifjúsági világbajnokságon. Bár a szél olykor kifejezetten frissen, 12-14 csomóval is fújt, az egyik pályán csak egy, a másikon két futamot sikerült megrendezni.

Most már az előző napi kvalifikációs futamok alapján kialakult erősorrend szerint elosztott csoportokban versenyezett a 48 országból érkezett 371 vitorlázó. A fiúknál az Arany csoportba, a legjobb hatvan közé Vadnai Jonatán, a lányoknál a legjobbak közé hárman, Érdi Mária, Virág Flóra és Hirschler Rebeka került be.

Vadnai Jonatán a fiúk egyetlen futamán az első bójánál még 20. helyen vitorlázott, ám ezután tíz ellenfelét legyűrve 10-ként futott be a célba. Ezzel az összetettben a 7. helyre jött fel az U18 mezőnyben, míg korosztályában U16-ban a 2. helyen áll. Mivel előtte ilyen korú versenyző csak az ausztrál Conor, így a tizenötéves Vadnai jelenleg korosztályos Európa-bajnoki pozícióban várja a folytatást. Megvédheti tavaly szerzett címét.

A lányoknál Érdi Mária, aki nagyon egyenletesen és jól teljesített az első négy futamon, ma gyengébb napot kifogva az összetett 2. helyről visszacsúszott a 9. helyre. Egyébként a tizennégy éves lány ezzel is magasan túlteljesíti az elvárásokat, hiszen ezt a remek eredményít a nála többségében három évvel idősebbek között produkálja. A tizenhat évnél fiatalabbak között 4. helyen áll.

Virág Flóra az utolsó nap előtt a 32., Hirschler Rebeka 45. a 124 hajót számláló mezőnyben.

A verseny honlapja: http://www.balatonlaserworlds2013.com/

Korábbi számaink