Hajó Magazin

Érdi Mári futamot nyert Mallorcán!

A verseny előtt Ruják istván, az MVSz oldalán foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

 

Tíz olimpiai osztályban, 646 hajóban, 53 nemzet 833 versenyzője vesz részt a versenyen. Köztük 7 magyar, öt hajóosztályban: 

Berecz Zsombor - Finn : A nevezési lista szerint 27 nemzet 57 versenyzője alkotja a mezőnyt. Új lesz a lebonyolítási rend. A hétfő-csütötöki selejtezőfutamok után pénteken rövidebb elődöntő futamokra kerül sor, amelyeken az addigi legjobb öt már nem indul. A szombati nap ezután két futamból áll. Az elsőn, amely elődöntő, a selejtezőfutamok után 3., 4., és 5. helyen végzettjei vívnak a pénteki elődöntők 5 legjobbjával. Ezután következik a Medal Race, amelyen már csak 5 hajó küzd a végső győzelemért: A selejtezőfutamokon 1. és 2. helyen végzettek az elődöntő utáni három legjobbal. Itt nem számít majd, hogy ki mennyi pontot gyűjtött addig, tiszta lappal indulnak és a Medal Race győztese nyeri a versenyt, vagyis az Éremfutam sorrendje adja a végeredményt.

Érdi Mári - Laser Radial:  Itt 30 nemzet 87 vitorlázója rajtol. A lebonyolítás hagyományos, két csoportban zajlanak a selejtezők, szombaton az Éremfutam következik.

Gyapjas Balázs - Gyapjas Zsombor - 470: 21 nemzet 58 hajója lesz a rajtnál. A két csoportra osztott mezőny csütörtöktől vitorlázik Arany és Ezüst flottában, de a Gold Fleetben nem a mezőny első fele lesz, hanem csak 20 hajó. A szombati Éremfutamon 8 egység rajtolhat.

Virág Flóra - Jankovics Gábor - Nacra 17:  16  nemzet, 31 hajója alkotja a mezőnyt. Ők hétfőn, szerdán és pénteken nem 11-kor, hanem 13 óraor rajtolnak.

Sánta Bence - RS:X férfi szörf: 26 nemzet 98 deszkása versenyez. Hétfőn, szerdán és pénteken nem 11-kor, hanem 13 óraor rajtolnak.


2017. március 27.

Két-két futamot terveztek a mai napra a rendezők, jenleg még több pályán is halasztanak, de a minket érdeklő hajóosztályok – a Nacra kivételével - túl vannak a napi penzumon.

Berecz Zsombor második hellyel kezdett, majd a második futamban a hetedik helyen végzett, összetettben a harmadik.

Érdi Mári első futamában hetedik volt. Ez felbosszanthatta, mert a következőt simán nyerte! Ezzel összetettben így az ötödik.

Gyapjasék a jónak számító első futambeli 17. után a másodikban javítottak, 13. helyen értek célba. Ezzel a mezőny első felében, a 27. helyen állnak.

 Sánta Bence egy 46. és egy 41. helyezéssel a 88. az összetettben.

 

Korábbi számaink