Hajó Magazin

Berecz Zsomor visszalépett a második futamból

A Balatoni Yacht Klubtól kaptuk a hírt, miszerint Zsombi a második futamban egy RET-et gyűjtött be.

 

Az első napon keleties, a partról fújó szélben rendeztek futamokat. Az előrejelzés alapján Kelemen Tamás edző és Zsombor a gyengeszeles vitorlát választotta. Leerajtot követően elsőként ért fel az első kreuz végén, hátszélben kicsit középre beszorulva visszacsúszott a harmadik helyre, de a következő církáló szakasz végén harmadik helyen fordult, és az utolsó hátszélben még sikerült legyalogolnia az észt Karpakot, így a második helyen ért célba. 

A második futam rajtjára gyengült a szél. Nagy harc alakult ki rajtnál a leepozícióért, amiből most nem jött ki jól Zsombi és miután nem fért ki, át kellett fordulnia balcsapásra. A 30-40. helyen kezdte a cirkálást, majd hátszélben jelentőset javított, közel száz métert hozott az élcsoporton, ami helyezésben öt helyet jelentett. A második kreuzban jó sebességének és a taktikának köszönhetően feljött tizedik hely környékére. A szél tovább gyengült (kb. 6-4 csomó), viszont továbbra is lehetett pumpálni, ami kedvezett Zsombinak. Az 5. helyre torrnázta fel magát a döghullámos vízen. Futam után Berecz Zsombor és Kelemen Tamás arra jutottak, hogy rajtnál valószínűleg érintette a leeben horgonyzó motorost, ezért visszalép a futamból. Így egy második hellyel és egy kiesővel jelenleg a 33. helyen áll. 

A Balatoni Yacht Club Facebook oldalán folyamatosan követik a versenyt.

Adósak vagyunk Virág Flóráék eredményável. Nekik nem sikerült túl jól a mai nap, 26., 22. és 25. helyeikkel, az összetett versenyben a 26-ak. 

Korábbi számaink