Hajó Magazin

Felemás nap Mallorcán

Futamgyőzelemmel indított Berecz Zsombor a Trofeo Princesa Sofia második versenynapját. Ezzel közelebb került a továbbjutáshoz.

 

A mai versenynap a gyenge szél miatt halasztással kezdődött. Az első futamban 8-9 csomóra erősödött a sea-breeze. A fekete zászlós rajt miatt Zsombi középen rajtolt teljesen tisztán, így azt a taktikát követhette, amit eltervezett. A szélcsíkokkal, illetve jó sebességének köszönhetően a második helyre ért fel. A szél erősödött, így lehetett pumpálni, és ebben Zsombi nagyon jó.  A befutóban megelőzte az olasz Spadonit, és megnyerte a futamot.

Kitartott a tízcsomós szél, de a rajt előtt elfordult balra, és Zsombor nem ért le a rajtlövésig. Negyvenedik hely környékén ért fel a kreuzbójához, amit ráadásul érintett is, ezért büntetőfordulóval kezdte a hátszelet. Nyolc helyet sikerült javítania, majd az utolsó hátszélszakaszon még tízet, de ezzel is csak a 22. helyen végzett., és a 8. helyen várja a folytatást.

Érdi Márinak nem sikerült hoznia a tegnapi formáját, ma gyengébben kezdett, az első futamban a 27. helyet szerezte meg. A másodikra azonban összeszedte magát, és hetediknek ért célba. Ezzel összetettben a nyolcadik. Jó hír, hogy előtte sűrű a mezőny, a negyedik is csak négy pontra van tőle, és mindannyiuknak van már tízen kívüli helyük.

Gyapjas testvérek megbízhatóan a középmezőnyben vitorláznak, de ma ők is nagyobb szórással teljesítettek, egy 21. és egy 5. hellyel. Jelenleg a 28-ak az összesítésben, hét pontra az aranycsoporttól.

Virág Flóra és Jankovics Gábor ma 23., 26. és 25. helyeket ért el, ezzel a 26-ok.

Az egyetlen magyar szörfösnek, Sánta Bencének sem megy túl jól, a 93. a táblázaton. Persze ne feledjük, ő még csak ismerkedik a nemzetközi versenyekkel. 

Korábbi számaink