Hajó Magazin

Negyedik nap Mallorcán

 

 

Részsikereket hozott csak a magyar versenyzőknek a negyedik versenynap Palma de Mallorcán a 48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofián.

A Gyapjas testvérek futamot nyertek a 470-es osztályban az Ezüst csoportban, és Berecz Zsombor 6. és 7. helyezése a hetedik és nyolcadik futamban szintén jó versenyzés eredménye. Éppen csak 2 ponttal lemaradt arról, hogy ne a nehezebb úton kelljen beküzdenie magát a szombati elődöntőbe és a Medal Race-be. Érdi Márinak viszont jelentősen megnehezedett a helyzete az Éremfutamba kerülésre.

Finnben kísérleti jelleggel új a lebonyolítási forma. Most véget ért az apalapfutamok sora. Az első két helyzett, vagyis a török Kaynar és az észt Karpak egyenesen bejutott  a szombati Éremfutamba. Ők pénteken már nem vitorláznak.

A Medal Race öthajós mezőnyébe még három hely kiadó.  Pénteken egyetlen futamuk lesz a finneseknek - az alapsorozat első öt helyezetje  nélkül. Ez válogató a a szombati elődöntőre, ahová majd ezután az 1-5. helyezettek kerülhetnek be. Ezen az elődöntőn tehát a jelenlegi 3.-5. helyezettek vitorláznak majd, kiegészülve a pénteki elődöntő-selejtező legjobb öt hajójával. Végül a szombati elődöntő első három helyezettje és az alapsorozat két győztese alkotja majd az öthajós Éremfutam mezőnyét. Annak az egy rövid futamnak az eredménye dönti majd el a végső sorrendet. Vagyis Zsombi akár még meg is nyerheti a versenyt!

Laser Radial osztályban Érdi Márinak nem jött jól össze a negyedik versenynap. A futamokon 53., majd 13. helyeken ért célba és ezzel visszacsúszott a 22. helyre. A lasereseknek ma még lesz két futamuk, és az első tíz futja szombaton az Éremfutamot.

470-esben csütörtökön már Arany és Ezüst csoportra oszlott a mezőny, annyi újdonsággal, hogy a két flotta nem egyforma nagyságú. Az Arany csoportba csak az első húsz hajó került. Gyapjas Balázs és Zsombor így az Ezüst csoportban vitorlázik, ahol futamgyőzelemmel kezdtek! Sjanos 31. hellyel folytatták és így most a 28. (az Ezüst-csoportban 8.) helyen állnak. Mindenesetre egy futamgyőzelem élménye jól jön motivációként a folytatáshoz!

Nacra 17-ben a Virág Flóra és Jankovics Gábor 11 futamon van túl, amelyből ők nyerték a nyolcadikat! Összetettben 24. helyen állnak.

Sánta Bence a 92. a tabellán.

 

 

Korábbi számaink