Hajó Magazin

Mallorcán Berecz Zsombor a döntőben!

Berecz Zsombor bravúros vitorlázással bekerült a legjobb öt versenyző közé, így holnap indulhat az Éremfutamban, a Palma de Mallorcán zajló Trofeo Princesa Sofia vitorlás versenyen!

 

A csütörtöki két utolsó selejtezôőfutam során egy 6. és egy 7. futamhelyezéssel zárt, akkor a nyolc futam összesített eredménye alapján a 6. helyen végzett.
A mallorcai versenyen a Nemzetközi Finn Osztályszövetség egy új lebonyolítási szisztémát próbál ki. (Korábban már írtunk erről.)
Ennek az a lényege, hogy a selejtező futamok eredményei alapján a legjobb két versenyző automatikusan bekerül a Medal Race-be, a 3–5. helyezett az elődöntőbe (semi-final), a többek pedig még egy futamban megmérkőznek, és innen végül öten, tehát összesen nyolcan az elôdöntő futamban szerepelnek. Az elôdöntőbol a legjobb három versenyzô kerül a döntôbe. (Egyszerű nem?)

Zsombor a tegnapi futameredményei alapján folytatta a versenyt. Délelőtt halasztással indult a nap, a versenyzők délután, 17 óra után szálltak vízre. Zsombor megengedhette magának, hogy biztonsági vitorlázással biztosítsa helyét az elődöntőben.  Ez szerint sikerült, 17. helyen ért célba, ezzel bekerült a nyolc közé. Innen hárman kerültek a holnapi fináléba, ahol a korábbi eredmények nem számítanak, kizárólag a döntő futamban elért eredmény adja a végső sorrendet. Tehát ötüknek – sorrendben a török Alican Kaynarnak, az észt Denis Karpaknak, a svéd Max Salminennek, Berecz Zsombornak és a holland Nicholas Heinernek – egyforma az esélyük a győzelemre.
A döntőre szombaton, április 1-én, 11 óra 30 perkor kerül sor.

Rövid Éva
Fotó: Jésus Renedo

Érdi Mári – ma ugyan jobban vitorlázott, mint tegnap , de a korábbi gyengébb futamai, illetve a kizzárása miatt nem került az Éremfutamba. A futameredményei: 7., 1., 27., 7., UFD, 3., 53., 13., 8. és 13.  Összetettben a 12. helyen végzett.

Továbbiakról holnap részletesen beszámolunk.

Korábbi számaink