Hajó Magazin

Véget értek a kvalifikációs futamok Hyeres-ben

Holnap az Éremfutamokra kerül sor. A magyar csapatból egyedül Berecz Zsombor érdekelt. a tőbbieknek véget ért a verseny.

Zsombornak még van esélye javítani, de vérmes reményei nem nagyon lehetnek. Érmes biztosan nem lesz, reálisan egy-két helyet léphet előbbre.

Érdi Mári a mai első futamban ismét jól vitorlázott, ötödik lett. A tizedik futam viszont nem alakult jól a számára, az első bójánál óriási tömörülésben sok helyet vesztett, visszaesett a mezőny utolsó harmadába. A továbbiakban javított, de ez is csak a 31. helyre volt elég, néhány ponttal lemaradt az Éremfutamról, a 11. lett az összetettben. 
Ha csak az egyik korai rajt nem nehezíti a dolgát, simán a legjobb ötben kerül a Medal Race-be. Ha pedig egyik korai rajtos futama sincs, és azzal számolhatják az eredményt, ahol befutott, már az Éremfutamtól függetlenül a verseny győzteseként ünnepelhetnénk. A feltételes mód persze nem helyénvaló, mert sajnos kétszer is hibázott, de az ezen a héten is kiderült, hogy Márit kevés választja el a legjobbaktól. Ha egyáltalán elválasztja bármi. Ugyanis ami a vitorlázását illeti, ő volt a legegyenletesebben teljesítő az egész radialos társaságból. 

Vadnai testvérek közül most Jonatan szerepelt jobban, ő a 41., Benjamin pedig a 44. 

Virág Flóra ismét Bagyó Áronnal indult a versenyen, és a 27. helyet szerezték meg. 

Korábbi számaink