Hajó Magazin

Finn Eb harmadik napja

Lassan éjfél, de hiába vártuk a mai nap eseményeirôl szóló információkat, a vereny honlapján egy sor sem olvasható. Amit tudunk az a Twitteren megjelenő néhány szavas információkból bogarászható ki. Ez pedig nem sok..

A lényeg: Berecz Zsombor összetettben az ötödik helyen áll.

 

A mai napra jelzett erős, viharos szélből semmi sem lett, helyette forgolódó, időnként friss, 15–16 csomó, majd leállós, 4–5 csomós fajta, idegtépő szél jellemezte ma az időjárást.
Hogy ez milyen lehetett a versenyzőknek, azt elképzelni se lehet, ha azt mondom, hogy a menőknek rémálom, akkor sokat nem tévedek. A rendezők mindenesetre szenvedtek, és erőltették a futamokat. Az talán mond valamit a körülményekről, ha a versenyben vezető Edward Wright volt ma első és 17., pedig eddig az Eb-n az érvényes futamait rendre megynyerte... Ben Cornish, a tegnapi futamgyőztes ma 3. és 53. is volt. Milan Vujasinovic egy első hely mellé gyűjtött egy 24. is. Vagy a brit Henry Wetherell 1. és 23. A lengyel Mikolaj Lahn egy alkalommal a második helyen ért célba, de volt ma 31. is, és az Eb-n korábban sem szerepelt az első tízben. Sorolhatnám tovább az érdekes helyezéseket. Berecz Zsombor nem is teljesített rosszul, a 18., 15. és 9. helyen végzett, ezzel az ötödik helyen áll összetettben.
Nem lesz könnyű dolga, ha csont nélkül szeretne a döntőbe, azaz az első háromba kerülni, mert a harmadik Jonathan Lobert-el szemben, nem behozhatatlan, de azért tíz pont a hátránya. Ugyanakkor megnyugtató lehet számára, hogy az elődöntôre jó eséllyel pályázhat, a 11. helyen álló horvát Nenad Bugarin 19 pont távolságban van tőle. És ugye azt tudjuk, hogy teljesen mindegy hányadik helyen kerül valaki a döntőbe. Csak az ott elért eredmény adja a végső sorrendet.

A mai videó összefoglaló a szerdai napról: https://www.facebook.com/InternationalFinnClass/videos/10154608413087634/

Korábbi számaink