Hajó Magazin

Mi történhetett Santanderben?

A világkupa verseny harmadik versenynapját jó lenne elfelejteni… Berecz Zsombor indiszponáltan versenyzett. Talán ő sem emlékszik rá, de az is lehet, hogy sohasem fordult vele elő, hogy hosszú ideig ő vitte volna a pálya kulcsát, magyarul utolsóként vitorlázott volna. Most azonban ez történt. Zsombor végül az első futamot a 15. helyen fejezte be. Az okát nem tudjuk, találgatni felesleges, majd elmeséli, amikor hazajön. Nagyobb tragédia nem történt, ez a futam kiejthető, így is a harmadik helyen állt az összesítésben.

A következő futam jobban indult számára, hatodikként ért fel a cirkáló szakasz végéhez, ahol feltehetően ütközött, mert a bója után 720-as fordulót csinált. Ez elég volt ahhoz, hogy az utolsó helyre essen vissza. Hamar összeszedte magát, mert a következő szakaszon feljött a kilencedikre, viszont a második kreuzban visszaesett, csak egy hajó fordult mögötte. A befutó szakaszon ismét ragyogóan vitorlázott, sorra kerülte ki az ellenfeleit, végül kilencedik helyen végzett. Összetettben a negyedik, de már hat pont a hátránya a harmadik észt Deniss Karpakkal szemben. Két brit áll az élen, Edward Wright vezet, második Ben Cornish.

Vadnai Jonatán sem villogott ma, a 21. és 19. helye elmarad a tegnapitól, ezért az összesítésben is hátrébb csúszott, jelenleg a 20. a tabellán. Ez a helyezés az ô esetében nem mondható rossznak, hiszen ő a legfiatalabb a felnőtt mezőnyben, kevés még a rutinja a világ élvonalában.

Korábbi számaink