Hajó Magazin

Kvalifikációs világbajnokság - 6.

BERECZ ZSOMBOR MEGSZEREZTE AZ OLIMPIAI INDULÁS JOGÁT!
Az utolsó két, az Aranycsoportban vitorlázott futamon Berecz Zsombor fantasztikusan teljesített, így ezüstérmes pozícióból várhatja a Medal Race-t!
Az Arany csoport összes futamában az első tízben végzett, amire más nem volt képes. Az összetettben tizenhetedik helyről jött fel a másodikra!
A szerdai két futam, sorrendben a 9. és a 10. különösen izgalmasra sikerült, hiszen az élcsoport nagyon szoros volt, legalább húsz versenyzőnek volt esélye, hogy a legjobb tízbe, azaz az Éremfutamba kerüljön.
A kilencedik futam 7. helye után Berzecz Zsombor jó pozícióban várghatta a folytatást, a hetedik helyen állt ekkor.
A tizedik futam számára nem kezdődött jól, egy beszorult rajtot követően, a gyenge szélben második körben húsz körül ért fel a cirkáló bójához. A következő szakaszon kicsit, majd még jobban visszaesett, volt olyan pillanat a futam során amikor a 40. poziciót jelezte a nyomkövető-rendszer. Az utolsó szakaszt még mindig gyenge szélben 37. helyen kezdte. Viszont a kiesője 15. volt ezért nem nagyon kellett izgulnia, nagyon szerencsétlen (és szinte valószínûtlen) esetben nem került volna az első tízbe. Ekkor az összetettben a hatodik-hetedik volt. (Milyen jó a SAP Sailig Analitics!)
Hogy mégsem kellett ezzel beérnie, az a futam alatt hirtelen jóval húsz csomó fölé erősödô szélnek volt köszönhetô. Az utolsó hátszeles szakaszban a 12 csomós szél fokazatosas, de igen gyorsan erôsödött, három perc elteltével már 20-22 csomót mértek. Zsombor pillanatok alatt a tízedik helyen vitorlázott, végül a hetedik helyig jutott előre.
A szél alaposan megkavarta a sorrendet, például a futamban végig vezető görög Ioannis Makitis végül a 35 helyen ért célba.

Berecz Zsombor az első tíz helyezett dupla pontszámmal számító Éremfutamán a 2. helyről kezdi a küzdelmet. A verseny olyan szoros, hogy a tízből matematikailag még nyolc versenyző lehet világbajnok! Második helyen pedig bárki végezhet...
Viszont aki bejutott a Medal Race-be, az már kvalifikálta a nemzetét az olimpiári, mert összesen nyolc nemzet finnese került a dötőbe.
Ez pedig a magyar sport első tókiói kvótája!

GRATULÁLUNK!

   

Korábbi számaink